Mali Danışmanlık
Mali yönetim bütçeleme, muhasebe, nakit yönetimi, borç yönetimi, iç kontrol mekanizmaları ve denetim öğelerinden oluşur. Gerek literatürde ve gerekse uygulamada, bu faaliyetlerden bütçelemeye aşırı önem verildiğini, diğerlerinin ise yeterince önemsenmediğini görmekteyiz. Halbuki mali yönetimin öğelerinin tümü gereği gibi işletilmedikçe, hesap verme yükümlülüğü de tam olarak yerine getirilemez. Bu ise halkın yönetenlere olan güveninin sarsılması sonucunu doğurur.
Mali Danışmanlık Kapsamında Yapılacaklar;
-
Kurumunuzun Muhasebe sisteminde mevcut durumun analizinin yapılması.
-
Kurumunuzun Mali raporlar üzerinden hata ve noksanlıkların tespit edilmesi ve idaredeki risklerin hesaplanması ve düzeltilmesi.
-
Kurumunuzun Muhasebe sistemine yönelik hatalara yönelik eğitimler düzenlenmesi.
-
Kurumunuzun Muhasebe verilerinin aylık olarak kontrol edilmesi.
-
Kurumunuzun Muhasebe sistemini oluşturan belge, bilgi, fiş ve dokümanlarla defter ve tabloların kontrol edilmesi.
-
Kurumunuzun Mali raporlardan karar destek sistemini geliştirici sonuçlar üretilmesi ve idarelerle paylaşılması.
-
Kurumunuzun Bütçenin analiz edilmesi, ödeneklerin kontrol edilmesi ve önlemler raporu üretilmesi.
-
Kurumunuzun Ödeme Emri Belgelerinin denetimi yapılarak Sayıştay’ca yapılacak denetime hazırlıklarının yapılması.
Sonuç;
Ayrıca bütün bu işlerin dışında da Denetimlerinizi yaparak, herhangi bir hukuki problemlere karşı hazırlıklarınıza katkıda bulunmak isteriz.
Gerek literatürde ve gerekse uygulamada, bu faaliyetlerden bütçelemeye aşırı önem verildiğini, diğerlerinin ise yeterince önemsenmediğini görmekteyiz. Oysaki mali yönetimin öğelerinin tümü gereği gibi işletilmedikçe, hesap verme yükümlülüğü de tam olarak yerine getirilemez. Bu ise halkın yönetenlere olan güveninin sarsılması sonucunu doğurur.
Mali yönetim süreçlerinde yaşanan eksiklikleri, ortaya çıkan uygulama hatalarının önüne geçmek için uzman kadromuzla bu süreçlerin etkin, verimli ve doğru sürdürülebilmesi için kamu idarelerine destek vermeye hazırız.