EVSEL KATI ATIK TARİFE RAPORU HAZIRLAMA
|
|
DUYURU DETAYI
|
İmkansız Gibi Görünen Ama Çağımızda Devir Açan Buluşlar |
03-11-2023 |
İmkansız Gibi Görünen Ama Çağımızda Devir Açan Buluşlar
-
Basketbol yıldızı Michael Jordan lisedeyken basketbol takımından atılmış…
-
Winston churchill altıncı sınıftayken sınıfta kalmış. İngiltere Başbakanı olduğunda ise, tam 62 yaşındaymış. Başbakan olduktan sonra çok kez geri adım atmak zorunda kalmış ve büyük yenilgiler yaşamış. Yaşamının en büyük başarılarını emekli olduktan sonra elde etmiş…
-
Ünlü opera sanatçısı Enrico Caruso’nun annebabası, oğullarının hep mühendis olmalarını istemişler. Caruso’nun müzik öğretmeni ise, onun sesinin hiç iyi olmadığını ve şarkı söylemesinin olanaksız olduğunu söylemiş….
-
Albert Einstein 4 yaşına kadar konuşamamış. Okumayı ise yedi yaşında öğrenebilmiş. Öğretmeni Einstein’ı tanımlarken şu ifadeleri kullanmış: “Kafası çok yavaş çalışıyor. Üstelik çok asosyal ve saçma düşlerin peşinde bir serseri.” Okuldan atıldığı için de Zürih Politeknik Okuluna kabul edilmemiş….
-
Lois Pasteur üniversitedeyken vasat bir öğrenciymiş ve kimya dersinden aldığı ortalama not ise, 22 üzerinden 15’miş…
-
Blue Book Mankenlik Ajansı’nın yöneticisi olan Emmeline Snively 1944 yılında Norma Jean Baker’a (Marilyn Monroe),”Bence sen ya sekreterlik yap ya da evlen; bu işi başaramazsın” demiş…
-
Decca plak şirketi, ünlü İngiliz rock grubu Beatles ile çalışmayı reddettiğinde şöyle bir açıklama yapmış: “Tarzlarından hiç hoşlanmadık. Onlardan çok daha iyi gruplar var.”…
-
Grand Ole Opry’nin menejeri Jimmy Denny 1954 yılında ilk performansından sonra Elvis Presley’i işten kovmuş. Presley’e ise şunları söylemiş: “Hiçbir işe yaramazsın,oğlum. Sen git kamyon sürücülüğüne dön!”…
-
Alexander Graham Bell 1876 yılında telefonu icat ettiğinde, kimse telefonu kullanmak istememiş. Başkan Rutherford Hayes ise bu konuda şunları dile getirmiş: ” Çok gülünç bir buluş. Böyle bir aleti kim kullanır ki?”…
-
Thomas Edison elektrik ampulünü icat ettiği zaman, ampulü çalışır hale getirebilmek için 2000’in üzerinde deney yapmak zorunda kalmış. Bir gazeteci kendisine bu kadar başarısızlığa uğradıktan sonra neler hissettiğini sorunca, onu şöyle yanıtlamış: “Hiç başarısızlığa uğramadım ki. Ben elektik ampulünü icat ettim ve bu icat sadece 2000 aşamalı bir süreçti.”…
-
İşitme kaybı geçen yıllarla giderek artan Ludvig van Beethoven, 46 yaşında tamamen sağır olmuş. Ancak, en büyük bestelerini-bu besteler arasında beş önemli senfoni vardır- yaşamının son yıllarında yapmış…
-
Bence dünya pazarında ancak 5 bilgisayara yer var.” (Thomas J Watson, IBM,Yönetim Kurulu Başkanı.)
-
Telefon denen bu aletin o kadar çok eksiği var ki, ona bir iletişim aracı demek ciddiyetten uzaktır. Bu aletin bizce hiçbir değeri yoktur. (Western Union dahili memorandum, 1876)
-
Aktörlerin konuşmalarını kim duymak ister ki?” (H.M.Warner,Warner Brothers, 1927)
-
Onların soundunu sevmiyoruz, zaten gitar müziğinin de modası geçiyor.” (1962 de the Beatles’ı reddeden Decca Kayıt Şirketi.)
-
Biz de Atari firmasına gittik ve, ‘Hey, bizim harika bir şeyimiz var, sizin bazı parçalarınızı bile imal edebiliriz. Bize parasal kaynak olmaya ne dersiniz? Ya da onu size verelim. Biz sadece onu yapmak istiyoruz. Maaşımızı ödeyin, sizin için çalışalım.’ ‘Hayır’, dediler. Sonrada Hewlett-Packar’a gittik. Onlar da, ‘Hey, size ihtiyacımız yok. Siz daha üniversiteyi bile bitirmemişsiniz,’ dediler.” (Apple Computer Inc. kurucusu Steve Jobs, Steve Wozniak’la birlikte tasarladıkları kişisel bilgisayarı, Atari and H-P’ye götürdüklerinde)
-
Petrol çıkarmak için kuyu açmak mı? Yani toprağı delip petrol aramaktan mı söz ediyorsun? Sen delisin!” (Edwin L.Drake 1859’da bazı kuyu açıcılara iş teklifi götürdüğünde, onlar ona bu cevabı vermişlerdi.)
-
Gelecekteki bilimsel ilerlemeler ne olursa olsun, insanlık Ay’a asla ulaşamayacaktır.” (Dr.Lee De Forest, vakum tüpünün kaşifi ve televizyonun babası.)
-
Keşfedilebilecek her şey keşfedilmiş bulunuyor.” (Charles H. Duell, commissioner, U.S. Office of Patents, 1899)
-
Lokomotiflerin posta arabalarından iki kat daha hızlı gidebileceği hakkında beslenen kanaatten daha saçma ne olabilir?” (The Quarterly Review,England (March 1825)
-
Ameliyatlarda acının dindirilmesi aptalca bir hayaldir. Onu aramaya çalışmak saçmalıktır. Ameliyatlardaki bıçak ve acı hastaların zihninde ebediyen birlikte yaşayacak iki kelimedir.” (Dr.Alfred Velpeau (1839) French surgeon)
-
İnsanların Ay’a seyahat edebileceklerini düşünmek, fırtınalı Kuzey Atlantik Okyanusunu buharlı gemiler kullanarak geçebileceklerini düşünmek gibidir.” (Dr. Dionysus Lardner (1838) Professor of Natural Philosophy and Astronomy, University College,London)
-
Ay’a roket göndermek gibi aptalca bir fikir, habis uzmanlaşmanın düşünceye karşı kapıları sımsıkı kapalı hücrelerde çalışan bilimcileri hangi saçma noktalara götürebileceğinin bir örneğidir.”(A.W.Bickerton (1926) Professor of Physics and Chemistry, Canterbury College, New Zealand)
-
Paris sergisi kapanınca elektrik ışığı da sönecek ve artık ondan hiç sözedilmeyecek.” (Erasmus Wilson (1878) Professor at Oxford University)
-
İyi bilgilenmiş kimseler bilirler ki, sesi teller üzerinden nakletmek imkansızdır, bu mümkün olsa bile böyle bir şeyin pratik bir değeri olamaz.” (Editorial in the Boston Post 1865)
-
Geçen yıl hiç bir radikal gelişme ortaya çıkmamış olmasından anlaşılıyor ki otomobil gelişiminin son noktasına pratik olarak ulaşmıştır.” (Scientific American, Jan. 2, 1909)
-
Havadan hafif ve uçabilen makineler imkansızdır.” (Lord Kelvin, ca. 1895, Biritish mathematician and physicist)
-
Radyonun geleceği yoktur.” (Lord Kelvin,ca. 1897)
-
Televizyon teorik ve teknik olarak mümkün olsa bile ben onun ticari ve finansal bakımdan imkansız olduğunu ve geliştirilmesi için çok fazla zaman harcamamak gerektiğini düşünüyorum.” (Lee DeForest, 1926 American radio pioneer)
-
ENIAC’ın üstündeki hesap makinesi 19,000 vakum tüpüyle donatıldığına ve 30 ton geldiğine göre, geleckteki bilgisayarlarda belki de sadece 1,000 vakum tüpü bulunabilir ve onlar 1,5 ton ağırlığında filan olabilir.” (Popular Mechanics, March 1949)
-
Herkesin evinde bir bilgisayar bulunmasının gereği yok.” (Ken Olson, 1977, President, Digital Equipment Corp.)
BEKAD İnsan Kaynakları Yönetim Dergisi
|
|
|